Over mij

Ik ben Marloes Gouweleeuw.
Een creatieve denker en dromer…..een tikkeltje spiritueel en toch heel nuchter.
Constant bezig met persoonlijke ontwikkeling, law of attraction* en een passie voor gezonde voeding.

 

Dat is niet altijd zo geweest.

Het was medio groep 7 toen ik merkte dat ik meer rondingen kreeg. Aan de ene kant fantastisch, want ik kreeg al wat borstvorming en aan de andere kant ontzettend vervelend, want mijn buik, heupen en bovenbenen begonnen ook te veranderen.

De puberteit deed een tijd later zijn intrede en de worstelingen met mijn gewicht en figuur werden omvangrijker en namen andere proporties aan.
Periodes van vreetbuien en weinig eten volgden elkaar op. Mijn ouders en vriendinnen wisten van niks. Tot het moment dat ik 86 kilo woog, ik niet meer naar mijzelf kon kijken en realiseerde dat ik hulp nodig had.  Ik was 18 jaar en kreeg de diagnose Boulimia.
Een intensieve en strenge wekelijkse groepsbehandeling volgde, waarin ik sterk in de gaten werd gehouden. Ups en downs volgden. Maar geleidelijk meer ups dan downs.
10 kilo lichter, stabieler en een man rijker kwam ik uit het programma.

Ik realiseerde mij dat ik zelf verantwoordelijk was voor mijn keuzes, hoe moeilijk dat soms ook was.

Ik sprak met mijzelf, ondanks dat iedereen zei dat je nooit van een eetstoornis afkomt en het altijd een zwakke plek zou blijven, dat ik dit niet voor waarheid zou aannemen.
Ik herschreef deze waarheid voor mijzelf waarmee het een onderdeel bleef van mijn verleden. Een periode waarin ik heb mogen ervaren, groeien en ontdekken.

We don’t grow when things are easy.
We grow when we face challenges.

Ondertussen verstreken de jaren, behaalde ik mijn diploma tot verpleegkundige, ging ik samenwonen en verloor flink wat kilo’s door op dieet te gaan omdat ik ging trouwen. Ik kwam daarna weer flink wat kilo’s aan door de zwangerschappen,  kreeg 2 fantastische kinderen en veel slapeloze nachten erbij 😉. Ik maakte de overstap van de thuiszorg naar het onderwijs en begon aan de docentenopleiding gezondheidszorg en welzijn.  Maar de kilo’s wilden er niet meer af.  Het leek wel alsof iedere zak chips waar ik naar keek eraan bleef zitten. Mijn ogen veranderden, ze straalden niet meer. Er was een leegte en ik herkende mijzelf niet meer als ik in de spiegel keek. Het rare was dat ik totaal niet depressief of neerslachtig. Ik wilde wel, maar het ging niet meer.

Ik was uitgeput, tot op het bot!

 Ik werd op mijn 27ste door mijn eigen lichaam gigantisch teruggefloten.

Ik kreeg uiteindelijk de diagnose Hashimoto. Een auto-immuunziekte van de schildklier (traagwerkende schildklier). Ik was plotseling chronisch ziek en toch ging ik door.
Want ik had 2 jonge kinderen, had een nieuwe baan, volgde een opleiding en mocht niet opgeven. De dokter had gezegd dat als ik eenmaal goed zou zijn ingesteld, ik prima zonder klachten mij leven kon leiden. Dat leiden werd er 1 met een lange IJ, want de klachten namen alleen maar toe.

Na mijn diplomering en 1 jaar werken als lesgevende docent nam ik bewust het besluit om als onderwijsassistent aan de slag te gaan

Toen ik op het punt was aangekomen dat ik bijna niet meer kon functioneren. Ik uitgeput op de bank lag, geen prikkels kon verdragen, mij niet kon focussen, niet op woorden kon komen, mijn lichaam zichzelf niet meer warm kon houden, ik het gevoel had soms letterlijk in te storten en ik mij zo ontzettend machteloos en angstig voelde, ging ik het omgekeerde doen en maakte een tegenbeweging. Er kwam een oerkracht naar boven die niet akkoord ging met deze situatie. 33 jaren jong en moeder van 2 kinderen en dan nog de diagnose chronisch vermoeidheidssyndroom erbij te krijgen.  Ik voelde zo sterk dat er een antwoord was en dat ik zeker wist dat ik deze zou vinden.

Uiteindelijk startte mijn healing path na het lezen van het boek ‘Thyroid Healing’van Antony Williams.

De reden dat ik mijn verhaal uitgebreid met je deel is dat iedereen zijn eigen reis heeft, iedereen is uniek en door mijn eigen reis ben ik erachter gekomen wat voeding, leefstijl, persoonlijk leiderschap en mindset kan betekenen.
Ik voelde aan alles dat ik dit met jou moest delen en het was voor mij dan ook een logische stap om mijn ervaring en kennis te gebruiken om anderen verder te helpen.

Wil je meer weten over mijn werkwijze, de mogelijkheden en tarieven? Kijk verder op mijn website.

* law of attraction is de wet van de aantrekkingskracht. Heel kort door de bocht:
wat je aandacht geeft groeit (zowel negatief als positief).
Het is wetenschappelijk bewezen dat je door middel van focus en voelen jouw waarnemingen, gedachten en overtuigingen kunt veranderen. Maar belangrijker: in je brein worden nieuwe verbindingen aangelegd, de basis voor levenslange gedragsverandering

Marloes Gouweleeuw Portretfoto

Feitjes en weetjes

 • Ik ben nu 17 jaar samen en 13 getrouwd met mijn soulmate (Wesley). Samen hebben wij een dochter (Nikki) van 12 een zoon (Mike) van 9 en een Vizsla (Otis) van 2.
 • Je kan mij wakker maken voor Chocolade. Dus de brownie, chocolademousse of choco-dadel ballen gaan er bij mij altijd in.
 • Ik ben gek op de natuur, maar ben ook van comfort en luxe.
 • Iets wat ik echt heb moeten leren is mijzelf niet weg te cijferen. Zonder energie of zelfliefde kan je dit ook niet aan andere geven.
 • Ik ben zelf 22 kilo afgevallen door gezond en puur te eten!
 • Door mijn leefstijl aan te passen kan ik nu weer functioneren en heb ik de helft van mijn medicatie kunnen afbouwen
 • Ik vind het heerlijk om met mijn gezin, familie of vrienden te zijn. Maar heb ook echt behoefte aan ‘alleen-tijd’ waarin ik even tot mijzelf kan komen en kan opladen.
 • Outlander seizoen 1 – Best serie ever!
 • Favoriete gerecht is Pokebowl of zelfgemaakte airfryer friet met een portobello zalm burger.
 • Ik ben op mijn 16e samen met een vriendin naar Schotland op vakantie geweest en heb de Ben Nevis beklommen op mijn dr. Martens en had 1 setje warme kleding bij mij. Oeps had het iets te zonning ingeschat en heb dus bijna 2 weken lang in dezelfde kleding rond gelopen.

Missie

Mijn missie is om jou op weg te helpen naar een bewust gezond leven die bij jou past!

Iedereen is uniek en ieder lichaam reageert anders.
Zo zal ieder coachgesprek of -traject anders verlopen. De ene persoon heeft genoeg aan alleen een voedingsadvies op maat en de andere persoon 3 coachgesprekken of een traject om verder te kunnen komen.

1 op 1 coachingsessie

Visie

Voeding heeft voor mij ontzettend veel betekent, evenals mindset en persoonlijk leiderschap:

 • Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven;
 • Beseffen dat je je eigen leven vorm kan geven;
 • Waar heb je wel of geen invloed op en wat is echt belangrijk;
 • Vanuit welke mindset denk jij;
 • Wat zijn jouw overtuigingen.

Ik ga uit van een holistische benadering, waarbij alles met elkaar in verbinding staat. Daarom zullen de leefstijlthema’s bewegen, stress en ontspanning, slapen, sociale contacten, zingeving en gewoontegedrag mee worden genomen tijdens de coachgesprekken.

Opleidingen

 • Leefstijlcoach – Behaald  2020
 • Voedingsdeskundige – Behaald 2020
 • Onderwijsassistent – VMBO – 2016- nu
 • Opleiding Docent Gezondheidszorg en Welzijn – VMBO – Behaald 2015
 • Thuiszorg – 2007- 2011
 • Diploma MBO- 4 verpleegkundige HAGA Ziekenhuis – Behaald 2007
 • Training ‘Kinderleefstijlcoach’ – 2021 (AVLEG academie voor leefstijl en gezondheid)
 • Workshop ‘Positieve Groei” – oktober 2020 (Toolsforcoaching)
 • Wat we nooit geleerd hebben over de werking van onze hersenen – juni 2020 (Charlotte Labee)
 • Webinar ‘Obesitas en COVID-19’ – mei 2020 ( obesitas platform)
 • Twee daagse verdieping in mindset – 2019 ( platform mindset)